Thursday, September 16, 2010

Affuan Dipindahkan Ke UPNM..harap maklum

latar tempat: dalam bas TRANSNASIONAL
latar masa:antara pukul 1 petang hingga 2.40 petang
tarikh:15/9/2010

"Affuan...awak mendapat tawaran untuk belajar di UPNM(Universiti Pertahanan Nasional Malaysia)..Tahniah!!", kata seorang pegawai...
Affuan kelihatan begitu teruja dengan tawaran itu tetapi terlalu pelik kerana sekarang dia sedang menuntut( i mean belajar bukan menuntut bnda laen) di CFSIIUM Nilai.
Mana mungkin dia mahu keluar dr UIA kerana dia sudah jatuh cinta dengan sesuatu(bukan seseorang)...rasanya dia tidak akan berjumpa dengan sesuatu itu apabila dia berpindah ke UPNM.

tetapi...Affuan tetap pergi blajar di UPNM yg agak gerun itu...amat ramai kawan sekolahnya dulu..tetapi dia tetap tidak berasa selesa..
setelah pergi mendaftar untuk check-in Affuan pon pergi berjumpa dengan kawan2 sekolahya...
mereka bermaen buaian bersama sama(tah mcm mana plak UPNM ada playground).

Affuan mula tidak selesa apabila ternampak seorang pelajar yang wajahnya serupa dengan wajah seniornya di UIA(abang wan zul) tetapi wajahnya bengis...mereka berkumpulan...ku sangkakan kumpulan itu dari Persatuan Seni silat Cekak Malaysia(PSSCM), namun...uniform nya berbeda...Affuan mula merindui ahli PSSCM di UIA...dia mendapat idea untuk membuat panggilan terus kepada Abang Faisal(Penyelia kelas silatnya) untuk membantunya keluar dr UPNM....tetapi sampaila sekarang dia tidak berbuat begitu...Affuan pon terus berduka di UPNM seorang diri....

tiba2..............tett!!!!!
dah smpai pon Butterworth...hehehe...Aku bermimpi rupanya...hehehe...maaf ya...
tetapi ini merupakan mimpi ngeri...nauzubillah..:)

6 comments:

si pujangga said...

Ya Allah... Mimpi masok UPNM?? hahaha...

afuan shah said...

hahaha..2 la..
kenapa UPNM po tatau...walaaa~~

..aei.. said...

tu dia.... ang mimpi masok UPNM??
aku ngat btoiii wey...
mmg la hang ni affuan.. huhu

princess_hiro said...

affuan !!

need_all said...

hahaha.. trbaek r mimpi hg.
tmpng mnyemak jap ea kt blog hg ;P

afuan shah said...

aei:sat2..sapa tau weh??hah
btw..mcm real ka??pergh!!penulis yg berjaya..walaa!!

paeh:yup!!

nidhal:wahahah...terbaek kan??seram tau..tanak ah..xpa2...aku suka org menyemak kat blog ak n..wahahahh...
kiddin'