Wednesday, July 28, 2010

NAK MARAH TAK LEPAS...

Salam alaik...
nak marah tak lepas..

PENGENALAN

MASALAH AIR DI UIA NILAI...
amat perit..kalau nak ikut marah...lama dah aku maki hamun..(sori, aku panas baran sket)
tapi kalau dipikirkan balik buat apa??

kepada siapa yang saya nak marah tu??

kalau saya marah sekali pon, agak2 pihak yg membersihkan tangki air tu nak dengar x cakap saya??

jadi dengan setabah hati(perasan)aku mengambil keputusan untuk SABAR.
kalau nak ikut,kesabaran yg ada dlm diri aku ni hnyalah 5% saja..

org ramai kalau nak kasi nasihat kepada rakan mereka yg dlm kesusahan..mostly akan cakap..

"sabaq la wey.., ujian tu..ada hikmah pnya..sabaq naa.."
kalau versi boypren gan girlpren plaks...(ter "over sudey..)
"alaa yang..bi mintak maaf..bi x dpt tolong ayang..ayang sabar ek...tamau nangis2..x comel"

haaaa......yang kat atas tu contoh la...tp mesti ada jawapan SABAR..bagi aku..sabar n hnya mmpu diucapkan kalau kita berada di tempat kejadian, i mean we are the victim in that hard situation..
betol x??sebab org laen x rasa apa yg kita rasa..

Berbalik pada masalah air tadi..
ayaq(sedap sket kalau ckp kedah n..hehe) start tadak kemaren..(27/7/2010)pagi..
nak p kelas pon tadak ayaq n..memang la terbaek dari ladang buncis..balik kelas pikiaq nak amik semayang(wudhuk) plak...org laen dah pulun(amik) ayaq kat masjid depan tu..memang licin ayaq kat masjid..memang air mineral la jadi air mutlak waktu tu..:)
call plak driver taxi kat Giant Nilai n, dia pon kata kat situ tadak ayaq..huh~~memang mati akal-
smpai la malam lepas balik dr meeting persatuan(PSSCM)...depa(dormates) ckp, lori ayaq dah smpai td..(aku terlepas!!!!)dormates aku dah wangi sebab dah mandi...terasa HANGAT di situ ya...tp sabaq lagi...
KLIMAKS a.k.a. PERUMITAN
Mardziah dormate ak masok toilet..tetiba dia jerit...ak pon terkezut jugak...ALHAMDULILLAH...ayaq dah ada..
apa lagi..ak pon berlari sekuat hati(hiperbola) ke toilet...huh~dan aku dapat tidur dlm keadaan badanku segar bugar...hik3..dan bermimpi indah kerana nikmat ALLAH yang ditarik sekejap sudah hadir kembali..
Subuhku pon dapat dilaksanakan..(kenapa tetiba ayatku skema??)
PERUMITAN KEDUA
aku tidur balik selepas subuh...(maaf ya)
bangun untuk ke kelas.....AIR TIADA!!!!
memang la aku rasa mcm nak menjerit...
alhamdulillah..ayaq yang ditadah semalam ada lagi..jimat sebaek mungkin...
sampai la disaat ak menaip post ini...air maseh tiada....
harap maaf...ending story n tatau bila...:(
tapi moral of the story tetap ada...
gunakanlah nikmat air sebaek mungkin...SABAR...:))

4 comments:

"Make Your Own Words" ™ said...

ksian2...
simpati kt hg..

afuan shah said...

cyan kan??hehehhe..tp skang dah ada ayaq...
tp masalah laen plaks smpai...

fathin zulkifli said...

weyh sabo jela. anyway, next time kita kene meronggeng bersama kaay. kalo na gambaq hg appear kat blog aku. HAHA. :DD

afuan shah said...

fathin cm pelek ja..
ak tanak ah gmbar ak yg cun 2 diwar warkan..hehheehhe..;))