Sunday, May 29, 2011

Everywhere is Prince

Salam...tengah tengok final Mentor pon bole update okeh..
Alhamdulillah..dah 20 tahun aku kat bumi Allah yang sungguh indah ini.

straight......PUTRA...everywhere is you???why and why??
kenapa bukan AFFUAN yang everywhere...??

jom tengok...10 PUTRA di Malaysia.

1. PUTRAjaya

Intelligent City, Garden City. Idea asal oleh Tun Dr. Mahathir

2. Masjid PUTRA

Masjid Putra Nilai, Negeri Sembilan
 Masjid ni dekat ja dengan UIA Nilai..kalau nak tahu, masjid ni betul2 depan blok Mahallah(asrama) aku..HAHA. Actually, banyak lagi masjid putra kat Malaysia ni. Tapi saya pilih yang kat Nilai..ikut suka lah kan..

3. PUTRA LRT

*logo

4. Universiti PUTRA Malaysia

dulu nama Universiti Pertanian Malaysia..tapi nak jugak letak PUTRA


5. Pusat Dagangan Dunia PUTRA (PWTC)

Book Fair kat sini ka??

6. Hentian PUTRA

woohooo..tak silap aku, set2 pantai timur naek turun bas kat sini

7. PUTRA Palace

aku dok Perlis 13 tahun pon tak pernah jejak kaki kat hotel ni.

8. PUTRA Heights

ala-ala Beverly Hills uollZZ

9. Proton PUTRA


kereta yang layak untuk para PUTRA sahaja. LTD ED

10. PUTRA Medical Centre

tak lawa kan logo ni??

so...amacam...banyak kan??EVERYWHERE IS PUTRA..Malaysia ni terlalu angau dengan nama PUTRA...
aku tak faham. kenapa bukan PUTRI?? huh~~
belum masuk jalan kat Malaysia yang pakai nama putra lagi...nama orang lagi...
seb baek nama aku NUR AFFUAN..



p/s : no offense

Loading...

5 comments:

En. W said...

itu bukan Proton Putralah, itu Proton Inspira. Proton Putra tu bentuk macam Proton Wira, tapi 2 pintu sahaja

Putra LRT tu dah jadi RapidKL, tiada lagi cinta. hm..

Afuan Shah said...

ouh eh???tp kenapa bentuk depan laen dr inspira??hik3..

hahahaha...but still org panggil putra..HAHAH
BTW,,tq! knapa tetiba tiada lagi cinta?

En. W said...

kerana tiada lagi Putra LRT,
nama RapidKL dah tidak sedap nak disebut

Afuan Shah said...

hahaha...wuteva...
tiada lagi putralrt la..bukan tiada lagi cinta :)

GreenAppleKu.com said...

singgah melawat PUTRA yang ada di malaysia..