Sunday, May 15, 2011

Lagu 90-an vs Lagu Millenium

Assalamualikum sidang hadirin Loading sekalian..
apa habaq??harap sehat dengan keizinan-Nya.

ok...straight to the point.

SAPA SUKA LAGU 90-an??
sila angkat tangan

SAPA SUKA LAGU MILLENIUM??
sila angkat kening...

meh...aku kenalkan...penyanyi yang mempuyai suara yang mantap dan lirik lagu mereka yang masih meniti dibibir mereka yang menggemari lagu era 90-an (juga 80-an)

SPRING


SEARCH. tengok la muka Amy...hensem kot dulu2..kih3


IKLIM.lupakan sejarah hitam vokalisnya...dia manusia biasa...


RAHIM MAAROF. cinta kristal !!!!

apa??taktau lagu 90-an macam mana??
contoh na...
lagu Spring "Butakah Cinta"

Jika benar cinta itu buta ..
butakan mataku...
sekali terluka masih jua..kumenunggu..
apa yang kuinginkan...
cuma kejujuran dalam perhubungan....
jika itu tiada..
apalah ertinya..
penantian ini hanya sia2...

ehem2...best plak karoks sorang...
mantap x lirik lagu tu??
best kan???
lirik lagu 90-an ni bukan konkrit mcm lirik lagu Millenium tau..

contoh :

lirik lagu 90-an : biarlah aku abadikan cintaku yang setia....
lirik lagu millenium : aku tak percaya cinta...lalala~

berkias kan??
ini yang kita mahukan...
penulisan lirik yag mantap cenggini sgt best sebab maseh 'valid' sampai ke anak cucu kita nanti..peminatnya terdiri dr semua peringkat umur...budak sekolah rendah pon dah pandai layan...
kalau lirik lagu skag neh...peminatnya bermusim....paling lama 2 bulan...apa barang der??
bukan aku nak kata tadak yg best...ada tu ada la...tp sangat kurang...

hehehe...
apa2 pon...
bersederhanalah dlm berhibur..berhibur tiada salahnya...

kalau rasa etry aku bias...mintak maaflah..
anda digalakkan untuk komen :)

Loading...

12 comments:

nub said...

lagu laa ni yang aku rasa makna lirik cam x diberatkan sangat..

tak tau la aku bukan terar bab seni tapi dari apa yang kita rasa, lagu tu la naa.. dulu2 lagu leleh pun aku bantai layan apa peduli.

old skool mmg kool! haha

Afuan Shah said...

hahahah..nub dok buat rendah diri plak..
tp betoi...tiada ketegasan dlm lirik lgu skang...ngeh3...
*dah mcm juri aku ni

Nur Fatin Akmal said...

aku suka gila lagu 90 an !!! malays and english versions sume layaaannn :D

shereena said...

lagu dulu2 lagi best dr lagu skng nie.:)

Afuan Shah said...

@fatin akmal : hehehe....ak lebih kpd malay la weh...ngeh3..

@shereena : tau pon..haha

cacing said...

amy search memang legend!

zora said...

wings tak de loading..hahahaha..

tapi tu la..best kot lagu 90an...tapi skang mcm tak meriah je...sedih3...

Afuan Shah said...

@cacing : hahahah..haruslah!!

@zora : ngeh3...xkan la nak letak suma plak...hehe.btw...wings pon okeh!! :)

zora said...

hahaha..wings memang terbaik wooo...

btw bile nak wat entri baru ni..ngat baru nak komen au...:P

Afuan Shah said...

hahahhaha...wings gah!

nanti la..tadak idea mcm zora lagi...entry mantap2 ja..

liyana said...

nice entry..
hmm..btul2..
lagu skang ntah apa2..ayah slaluckp cmtu..napela lgu skang plik2 sgt..huhu

Afuan Shah said...

@liyana : heheheh...ayah2 kita memang anti lah ngan lagu skang neh kan :P