Wednesday, May 18, 2011

The Other Khairul

Salam alaik...
Salam 1Malaysia 1 Agama???tak....jgn jadikan Malaysia negara pluralism...
okeh...
terang lagi ber'spotlight'
Memang aku nak cerita-in pasal 1 blog yang kalau aku kasi link pon, hampa akan gelak kat aku sebab dah famous amous dah...


yezza...penah tak teroka entry2 beliau (hormat okeh) ??
pasal Gadis , Jejaka, dan banyak lagi la kan...
before ni memang aku maen like fanpage dia kat FB tu. Aku tak teroka pon blog dia. Member kata best...
pastu aku baca la 2 3 entry dia...dan memang betul, Mr K sangat pandai menulis. Eh tak2, menaip.
Ayat2 yang digunakan tak macam blog Loading ni. Bersepah.(bajet nak cari simpati)

Dan entry2 dia memang bagi kesan kat aku..antara kesan yang paling ketara.
Yezza..aku dah jatuh cinta sama beliau. Aku pakai spect ok. Kiranya aku cute. (sapa baca entry terbaru Mr K akan paham apa yg aku banggakan ni) hehe

Aku pernah jumpa blog2 hebat.
Antaranya abang Mayat dan Cik Hanis Zalikha yang teramat cantik bagi aku.
Penulisan yang mantap. Serius. Tengok follower la der. Pastu tengok comment2 kat entry mereka berdua ni.
Beratus ok. aku nak cecah 5 komen pon siksa. Sampai penat promote. haha. (5 tu pon termasuk komen aku sekali)
Mungkin ramai silent reader. Yeah. Maybe.Tapi aku suka blog Mr K jugak.


Kalau aku, follower memang memainkan peranan penting untuk memastikan blog kita orang baca. Tapi sekarang tidak lagi sebab ramai follower hanya suka 'cicah garam belacan' kat blog aku. Untuk pengetahuan kalau hampa perasan, kat blog aku tiada Traffic Feedjit tu kan..


Nuffnang pon tak dak. Memang la aku bodoh sangat sebab tak mau duit. Tapi tu bukan tujuan asal aku. Kalau aku dah letak Nuffnang tu nanti aku asyik suruh hampa 'klik' kat Nuffnang ads untuk kasi aku duit. Kesian hampa. Penat kan. Nak baca entry sampai habis pon malas inikan pula nak klik Nuffnang ads tu. Oh tak, aku tak kata kat pembaca blog aku. aku kata kat orang laen. Hampa semua ni rajin..Aku tahu. (clichae sgt kan)


Ada kawan aku merungut, dia ada follower cecah 500 org. Tapi nak komen nya tak ramai. Sebab apa??

1. sebab salah diri sendiri (terutama aku) yang x reti nak kasi 'isi' dalam entry.
 
2. sebab sekarang ni trend follower "i follow u, follow me back" (juga ada dlm entry Mr K).haha. Aku pon dulu mcm tu..Zaman2 nak 'up' kata orang. Tapi sekarang harapan la aku nak follow kalau ada orang buat macam tu. Memang aku kejam.

Bagi aku tiada yang dapat bahagiakan aku di alam Loading aku ni melainkan komen2 yang membina dan meruntuh.

apa yang aku nak bagitahu sebenarnya..
Entry yang berisi sebenarnya entry yang mcm ini. Yezza. Panjang sikit pon takpa. Sebab tak sakit otak.
Banyak lagi entry Mr K yang aku dah teroka semalam waktu kerja. (tempat kerja aku ni mcm nak suruh aku resign sebab dah dua hari aku tak buat apa-apa) Sebenarnya rasa rugi sebab aku baru jumpa blog dia sebab aku kena ambik masa lama untuk baca entry2 dia tu.

Kos of sebagai seorang PEREMPUAN. saya ulang PEREMPUAN, aku akan lebih tertarik kepada blog lelaki. Itu fitrah. Tapi memang best pon. Aku bukan mengipas dah ni aku sedang 'mengaircond' Mr K.
Blog dia pon tak serabut penuh dengan widget bagai tuh. dan yg paling aku kagum. Aku tak pernah tahu macam mana muka Mr K. (aku x sure kalau2 dia pernah tayang gambar dia kat blog). Tapi aku tak tahu. Kagum la haih..sebab kebanyakan blog suka benau letak gambar2 depa. Tambah2 blog perempuan, aku mengaku. Tengok blog abang Mayat tu. Kelabu ja. Tapi pergh!!! beratus komen kot. Tapayah blink2 bagai tuh kan. See?? kemantapan penulisan memainkan peranan penting dalam pembikinan sesebuah blog.

The Other Khairul memang betul2 the other. Biasa. Tapi unik. (aku tengah memuja pulak)


Lantak lah kalau hampa fikir yang aku ni tengah mengipas blog Mr K. Kepada newbies blogger memang aku promote. Tapi aku tiada alasan lain melainkan aku nak share benda yang patut anda baca. Baca kemudian anda Loading...Jangan main telan segala apa yang hampa baca okeh??



Loading...

8 comments:

zora said...

best kot blog the other khairul..rjin gak bce blog dy 2...sume entri brguna kot...

nub said...

hang pn boleh jadi jauh lagi baguih dari dia... =)

Afuan Shah said...

@zora:kan3...suka sgt!

@nub : hehehe..malu plak aku...alaa..aku x kreatif mcm hg nub....nak ayat power2 ja...btw..tq2!!

Nonie said...

afuan..kte sama cute!!!heheh.nonie pun kai spek :)

cik golek...... said...

kalo kite rajin berusaha..nnty blog kite pasti jdi macam dyowg jgak.. ngee~~ (^__^)

Afuan Shah said...

@nonie : heheh...yee...kite same...cute!

@cik golek : inshaAllah...tiba2 rasa blog ni satu cita2 plak dah...kih3

sharizatul fawizi said...

awak ade jugak org komen,kite ni x de pon.huhuhu

m.silent killer said...

sy nk tgok muke mr K