Wednesday, June 8, 2011

Potensi Menjadi Lelaki Pengotor

mood : sedang menunggu lagu Hey Soul Sister yang tersekat2 di YouTube

Salam...Rabu sudaaa...!!
soooooooo....lama benau plak x update blog ni kan...

straight to the POINT
antara ciri lelaki yang berpotensi menjadi pengotor/tidak kemas di mata perempuan cool bebeh...HAHAHA!!
(pada mata kasar)

1. Yang utama : tidak membuang bulu ketiak...

Kalau aku, memang terus cop pengotor. Kemonlah!! dalam Islam pon diharuskan* membuang bulu ketiak. Untuk pengetahuan lelaki di luar, bulu ketiak antara punca badan berbau okeh!!! eyuuuuuu~

2.  Bila dia bancuh Nescafe atau kopi, dia tak reti nak basuh mug/cawan yang dia gunakan.. 

I hate that !!! tanggungjawab lah weyyy...Kalau kat pantry ofis ni..ada sorang mcm tu..kemon...ofis ni tadak maid untuk awak k. Huhh~~

Pedia ni???


3. Kalau dia bukak kasut, dia x reti nak susun elok-elok.

Main campak-campak ja kan... Nak jugak aku campak dalam tong sampah.

4. Dia tak bawak sapu tangan bersamanya.

Heyeahh!!! susah dah skang ni nak jumpa laki bawak sapu tangan kan?? Tapi ayah saya bawak ok. Ya lah..kalau terbersin k, mulut tercomot k...nak lap kat mana kan?? asyik mintak kat perempuan tisu ja.. Ingat perempuan kilang tisu ka?? lalalala~~

Kalau rasa membazir beli, yang kenduri kahwen punya pon ok


5. Menghisap rokok yaw!!!

Weyyyy..memang abu rokok nak kena ada kat belakang kabinet bagai.. Please la smoker di luaq sana.. tanggugjawb lah dengan abu rokok anda dan puntung rokok. Lagi 1 weh... kat ofis ni toilet share laki pempuan.. memang nak kena jumpa puntung rokok dalam mangkok tandas tu lah kan!! What the hellllOOO?? memang mangkok!!




6. Kereta dia

Orang kata kereta bini kedua bagi lelaki yang sudah berkahwin kan?? Tapi ada jugak yang jenis letak hangar/penyangkut baju lah, ada puntung rokok*again, dan segala bagai.Anda boleh lihat dia akan meletakkan di bawah seat atau kat tempat duduk belakang...susun elok-elok boleh kan?


Yang ni ja lah untuk setakat ni. Yang lain saya x dapat nak dikesan lagi. hehe
Kalau ada yang nak tambah atau apa-apa yang laen..bole lah tinggalkan komen... hehe


p/s : ada jugak ciri perempuan pengotor ni. Tapi cari sendiri lah eh...huahuahua!! btw....sorry!! (:




Loading...

8 comments:

Mar said...

wow,.ak pantang dengan rokok,..memg ak nak pelengkung ja rasa laki rokok depan ak,otomatik kalau kena asap ak batuk,.xsuka2..huh.lepas geram ni walaupun ang bukan pelakunya..lalalallala~~~

Luq At Your Words™ said...

oh ya ka..hahaha

nawal addina said...

wow ! haha ,

abah sy ckup cerewet dlm kebersihan .
tu nak kena bersih , ni nak kena bersih -.-

Nonie said...

cmne nk tau cukur bulu ketiak ke x???hahahah

Nonie said...

cmne nk tau cukur bulu ketiak ke x???hahahah

Afuan Shah said...

@mar : hua3...emo benau..aku ok ja org merokok..jgn hembus depan muka aku dah..kanag ada yg makan penampaq sulung..haha

@Luq At Your Words™ : aku x rasa hg mcm tu...hihihii

@nawal addina : macam ayah saya jgakk!! :)

@nonie : alaaa.kan laki1 suka pakai baju lengan pendek...xkan la kadang2 x terangkat tgn dia..n takkan lah kita tak perasan bila dia behadapan ngan dia kan??*wink2!!hua3

ZORA said...

yg kelima 2 ciri2 zora..hahahaha..

nak cuba usaha untuk brhnti la kalo gini..:P

Afuan Shah said...

@zora : waa!1apakah2!! hehehe...bersih sket okeh...:P