Wednesday, June 22, 2011

Tak tutup Rambut dosa sekilo. Tak tutup Punggung dosa 50 kilo.



" Sy mgkin ta ttup rmbut sy, tp at least sy ttup bontot sy. Anda?"
[quoted]

Kat atas tu merupakan keratan status manusia 'gegirl' di FB. Aku terkejut kot. boleh pulak dia keluarkan statement macam tu?

Dia ingat kalau tutup rambut dapat dosa 1 kilo..pastu kalau tak tutup bontot dapat dosa 50 kilo ke??
sama ja la weh...hadoyaaiii...
pastu dah org bangkang status dia dan mintak dia delete status tu...dia boleh pulak nak keluarkan Article 10 Perlembagaan Persekutuan...

hah..gile kau!! Kau tahu tak Article 10 Perlembagaan Persekutuan??
Article 10 Perlembagaan Persekutuan : Kebebasan Bersuara.
mengikut apa yag aku faham, mungkin status dia bermaksud :
"ikut suka aku lah aku nak buat status apa pon..aku ade pakai akaun FB kau ke??"

Hebat kau dapat hafal perlembagaan persekutuan bagai...
Tapi aku rasa kau lupa Rukun Negara yang pertama : Kepercayaan kepada Tuhan.
Siapa Tuhan kau??Allah kan...
Janji Allah janji benar. Siapa yang bukak aurat akan dihukum dengan kehendak-Nya.(kecuali org yang bertaubat)
Tak kesahlah kau nak bukak yang mana satu pon kan..

Kot ye pon kau tak puas hati orang tu tuck in pastu nampak punggung, tapi tak payahlah kau buat statement
"Sy mungkin tak tutup rambut saya, tapi at least sy tutup bontot saya. Anda?"

apa masalah kau?? kau memang 'mengundang' lah.

Sama ja la weh...Kau tak tutup rambut ke, Kau tak tutup bontot ke, Kau pakai legging ke, Kau pakai tudung nampak leher ke..Aurat tetap aurat yang wajib ditutup bila berhadapan dengan lelaki ajnabi. Aku rasa nak gelak guling-guling sebenarnya bila baca status dan komen2 kat status tu..HAHAHAHA!!

Apa-apa pun.Aku doakan aku dan kau mendapat hidayah supaya menjadi wanita yag solehah..inshaAllah..
Aku pon tak baik mana...banyak lacking lagi.. We all not perfect brada...but we can be better.
Wallah hua'lam bis sowab...


p/s : Aku mintak maaf kalau ada yang terasa.. Aku pon tengah perli diri sendiri sebab kadang2 kita tak sedar..kita pernah terfikir macam status tu.

Loading...

12 comments:

Lieyly ︱ Alia said...

ada jgk org mcm tuh ~

Afuan Shah said...

@Liely | Alia :cepatnya cik baca..hehe

syud@_ramli said...

hahahaa.. gile berilmu beriman statement girl tu.. isyh22.. hehehe..

opss.. i'm new follower!

Afuan Shah said...

@syud@_ramli : haha..terlepas kot sebab geram sgt

En. W said...

Kilogram atau kilometer wahai Cik Affuan?

Kilometrico pun boleh jadi. :P

Afuan Shah said...

@En. W : hehe..apa2 pon bole..nak yang mana??haha...
btw..tau pulak awak ejaan sebenar nama saya ada double F. really impressed!!HAHA..

En. W said...

Dah saudari taip nama penuh atas lencana Facebook.

Saya salin dan tampal saja.

Afuan Shah said...

haha...ok dah tahu

ZORA said...

zora penah gak jumpe org mcm ni...gegurl gak..siap boleh gubal undang2 islam ag 2..
bise la...bila da laman sosial da berleluasa penggunaannya..mcm ni la jadinya...

Afuan Shah said...

@zora : ramai dah org mcm ni...xpaham betul apa motif dia...
nauzubillah :)

nawal addina said...

haha , rasa nak bg kaki jeah !! XD

ZORA said...

emmm..mungkin mereka tak nampk azab nye lagi...moga2 diberi petunjuk dan hidayah...