Saturday, December 25, 2010

XTVT Semasa Cuti

Assalamualaikum...
currently at HOME SWEET HOME...
9 HARI CUTI..
ramai yang ada aktiviti masing..ada jugak yang sanggup pulang lambat ke rumah seba ada Kem la..bagus..anda punya misi..tapi bagi manusia yg x ada aktiviti begitu....
meh..saya nak share apa yang boleh kita buat semasa cuti selaen Top Up Tidur...

1. Siapkan assigment yang tergendala.Jadik, bila on9 tu jgn la asyik berfacebook and berblogging saja.hehehe..carila sources untuk assignment anda.

2. Belajar masak asam pedas. Persediaan untuk nak kahwen nanti.

3. Tolong ibu membuat kerja rumah ex: basuh baju, lipat baju, kemas rumah etc. Jadi kurangkan berada didepan laptop atau PC anda.


4. pulang ke kampung!!!! i mean balik kampung atok n nenek la..untuk bertemu sanak sedara..:)

5. Last skali, bagi yang sibuk nak update blog anda, boleh la sebelum tidur tu anda menjadi seorang yang kreatif sebentar..hehehehe..


hah...yang tu ja la..tapayah banyak2..x terbuat pulak nanti. Jadi..jangan malas2..
oupss...tertinggal suda....bole jugak pergi bercuti!!!!


ok...happy hols!!



anda juga dibenarkan menonton Ninja Boy!!! *wink2*

6 comments:

thaqif91 said...

maka...
kesianlah kepada yang perlu mnghadiri kem itu..
kem y dikatakan bg y mempunyai
misi visi dan teksi..
tidaklah mereka2 itu dpt berbuat sperti mnew
cik pujangga sarankan..
ehemmm....
arap maklum..
hahaha

afuan shah said...

jika mereka puya kem..
apa yang perlu dirisaukan..
teruskan saja pada tujuan i2..kerna itu juga punya teksi n misi yang kukuh..*wink2*
tp..siapa cik pujangga??

thaqif91 said...

hahaha...
iyew2la tuhh...
cik pujangga..?
no comment :)

afuan shah said...

eh.."iyew2"lah..
cik pujangga memang tak penah muncul dlm kamus hidup saya..
kalau encik pujangga ada la kot...

Mar said...

affuan ang kata nak keluar jalan2 ngan aku,....bila???chewah wat ayat sedih bley
ak nih tgh pening pasal assignment byk,.berduyun2,..huwwaaaarrrgghhh,..

afuan shah said...

hahahhaha..aah kan..hari ni gathering blogger 2..
ak balik pendang esok la sayang..
kakak aku x smpai umah lagi..soorrryyy...
hg egt hg sorang ja?/aku pon sama la..
bila nak buat pon tatau..