Tuesday, March 15, 2011

Cherita

Pada satu pagi hujung minggu yang dingin...sedang aku tengah layan Horlicks panas bersama roti 4 segi...gatal pulak tangan ini menekan butang "ON" pada notebook  cabok aku. Aku nak melayari internet untuk mencari makna momentous love sebab ada esaimen yang lecturer aku kasi. Tapi aku tingat member aku pesan jangan bukak Wikipedia...sebab takleh percaya. Ramai orang dok edit katanya. Haish...engat aku ni kolot sangat ka, aku bukak dictionary online lah weh!

Boring punya pasal, aku pon cari la drama Adamaya kat TV3 online tuh. Biaq la kat aku nak tengok 40 kali pon.weekkk!! Pergh!!! Sangat ensem itu Adam. Mia pon comel macam aku Maya. Sesiapa yang tak setuju Adam hensem sila pakai spect bulat ni (-O_O-) huahuahua. !!! Tapi aku sangat curious nak tahu kenapa Pengarah atau Penerbit filem En David Teoh tu tak buat movie Islamic kan?? Buat la movie tajuk "Travelog Menuju Tuhan".. See?? tajuk pon sophisticated kot. Mesti ramai orang nak tengok punyalah!!! Silap haribulan kalah movie Kak Limah.. Sabo je lah !

Tiba-tiba Cik Gda promote suruh aku buat blog. Erk???? malasnya rasa....Nuffnang bagai tuh...dia kata buleh dapat duet ribu-ribu.Yelah tu...Pastu dia kata ada banyak benda best, buleh baca orang dok buat kebebasan bersuara dok maki politik negara. Tak kurang jugak orang dok maki artist tempatan... Aiseh... gosip2. Tapi ada jugak benda best, contohnya; blog Salleh. Dia ni boleh dikatakan artist muda la. Nak dengar suara dia?? Cuba dengar lagu Alhamdulillah.emm...sedap cekkk!!! Tapi budak ni bagus orangnya..walau dah famous amous pada usia muda ni tapi dia baek ja. Orangnya rendah. Oupss!!! Rendah diri la..err..xpasal nak promote plak kat sini eh...

Tapi kalau nak buat blog nanti, nak letak nama apa ek blog aku?? Kalau "Bicara Pujanggi" boleh x?? Yelah, takkan Pujangga pulak. Aku kan perempuan, laen sikit la.. Pastu nak letak benda alah widgets yang sparkling-sparkling gituh. Baru nampak feminine sket kan... Pastu kaler pink layout tu... Auuuwww!!! Meletup mak, nyah!! Kompom kalah blog Ben 10.hikhikhik... Lagi 1, nak buat entry pasal apa ek??? Pasal couple ke?? Err...tak perlu sangat..borrinnngg mehhh... nak buat entry pasal mindset. Sebab orang ramai stereotype lah, kalau blogger UIA ja..mesti pasal masjid lah, surau lah..Tapi apa salahnya kan3??? nanti follow aku ok...aku kasi award banyak-banyak....(aku kedekut ok)

"Woiiii !!", Cik Betik jerit panggil aku... " Berangan je keje ko sampai meleleh air liur tuh..."
hehehehe.. " alah kacau daun betul la ko ni betik...Lepak la betik...Smile :) sket..monyok aje muke ko..."

hehehehe....sampai situ ja lah Cherita aku..

p/s : aku nak promote IIUM  bloggers sebenarnya...singgah la kat hijau2 tuh :)
kepada yang telah dipromote maaf ye...blog aku x femes lagi...bole bantu sket2 ja lah...:)

13 comments:

fatinalhadad said...

HAHA. Thanks! ^^, sempoi je entry~

Make Your Own Words™ said...

wow aku pn ada jgak..hahaha...trimas!!

GreenAppleKu.com said...

Folower no. 93, jom terjah blog saya pula ...jom..

afuan shah said...

fatin n man : no biggie...bila lagi kan??hahaha..
btw..tx too.. :P

GreenApple : okis!

ain revival said...

hehe~
baru ade blog ugak~
mula2 nak wat mmg x bagitahu sape2~

afuan shah said...

hihihi~~

aReTikZ said...

hehe.. smbil mnyelam.. smbil minum milo.. eh?

My Latest Post
Ku Bertanya Dan Tertanya: Dari Lelaki Buat Wanita

Mar said...

aiyo terbaik lah entri nih,...
ang boleh jadi penulislah,.kalau ada minat yg mndalam.ak sntiasa akan support you dari belakang

afuan shah said...

aretikz : huhuhu...jom3!!tq

maziah : hahahahaha,,pandai hg buat lawak...ok..sapot me okeh...tqvm..

Afiqah Zulkifli said...

huhu
tenkiu2 :D

afuan shah said...

no biggie lah!!

dato muda nizar said...

cehh,..aku gak kna,...wikipedia xbersalah,..huhu

afuan shah said...

hahahhaha..mau padan muka la weh..