Tuesday, March 1, 2011

PAUL SMITH atau ZARA ???

Salam alaik...
1 MAC 2011.
aku rasa macam pelik sikit dengan entry kali ini.
almaklumlah,sejak bila aku pandai nak discuss pasal brand and fashion kan...
tapi pagi ni..JOM!!!
ada tips sikit untuk hampa..

Lebih kurang pukul 1:30 pagi hari sabtu lepas...cousin aku kejutkan aku untuk meronggeng(bejalan-jalan) di downtown, KL.
aku dah tangkap lentok dengan bantal waktu tu, bole plak dia kejutkan aku...
tapi aku pon p la...terus sarung tudung dan............sampai...hehehe...dengan menaiki Kancil.

Jalan punya jalan...
jumpa la macam-macam benda...
Beg Bonia , Baju , Tudung Rozita Che Wan (beliau suda tukaq karier,hampaa bole jumpa dia kat sana), kasut NIKE, selipar FLIPPER dan banyak lagi 'branded goods'...
tapi sumpah!!!
kalau hampa nak beli PAUL SMITH pon bole pejam mata hulurkan duit...murah saja...
because it is... THE ORIGINAL FAKE.
muahahaha...alaaa...apa ada hal...janji bole pakai sudaa la...
kalau belagak mahal2 pon, poket kering x guna jugak kan??

ok..aku sebenaqnya tengah mencari-cari jeans...
tetiba aku terpana pada sebuah meja yang sangat banyak jeans..
brand yang ditawarkan(kenapa penggunaan istilah mcam..tettt) :

1. Paul Smith
2. Zara

yang aku engat harga ZARA.. RM 50.00..murah kan??belum ada tawar-menawar lagi..mau tinggal RM 40.00..hehehe
tapi before tu aku terpegang Paul Smith...aku x survey pulak harganya...
ok...kat cn aku nak tanya hampa...(kepada sesiapa yang suka shopping kat downtown atau uptown girl saja)
antara Paul Smith dan Zara..mana hampa nak pilih??
jeng...jeng...jeng...
TIPS agar tidak terkantoi beli benda murah atau fake...
carila brand yang agak2 hampa mampu kalau ianya real original...
kalau Paul Smith tu..yang original punya..mau cecah 4K kan???hahahah..agak la...memang nampak macho la kalau hampa pkai derr...tapi...member kompom dah tau hampa beli benda fake...sebab dia pon tau hampa tak mampu nak keluarkan 4K untuk sehelai jeans kan..
Kalau Zara...bole blah lagi...maseh affordable la kalau beli yang ori pon.
Jadi...konklusinya...
kalau nak shopping kat downtown atau uptown...cuba beli benda yang nampak original dan mampu dibeli oleh anda. ok2,,memang la kt downtown tu hampa mampu nak beli Paul Smith..tapi pk balik la..nampak sangat nipunya..hehehe...agak2 suda la..

ada pics sket...
ZARA...pon bole...hehhe...

Paul Smith...cool kan???
sapa tanak kalau dapat free??
meh cn.aku sepak laju2..



ok...aku rasa tu ja tips aku...
bye..ada tips lagi??sila komen..hehehe






4 comments:

Mar said...

yearggh,..my choice mestila paul smith,.

afuan shah said...

mak aiii!!!!memang la maziah mampu nmpaknya...
M A H A L tuuu

DATO MUDA NIZAR said...

of koz ,aku pilih baju buatan pak paul punyaa,....lg pon ,aku dah ada baju paul vs smith ni a.k.a. pelakon i m legend,handcock,..hahahhaha..color putih,..

afuan shah said...

hahahha...memang xleh blah..hg dato'
xkan nak beli kat downtown plak an...
mesti beli yg ori