Wednesday, April 20, 2011

Kerja

assalamualaikum..selamat pagi...
uhuuuuuuuu...sepanjang cuti yang panjang sgt2 ni iaitu dr bulan 3 membawa ke bulan 9, aku menghabiskan masa untuk mencari kerja selain dr online (sepenuh masa)..hua3..

aku dah keja 2 tempat..

1 di tadika  di USM menjaga kanak2 ribena yang nakal gila tu..aku bertahan selama 1 hari sahaja..

1 lagi sekarang di sebuah company dekat dengan Kompleks Bukit Jambul atas JPJ Batu Uban, Penang...(macam la hampa tau kan..hahahahaha)

aku pon dah nak berenti keja kat situ...hahahaha..memilih x aku???of kos aku memilih. Sebab aku takkan dapat gaji ok.. Hanya akan mendapat alaun bulanan SEMAHAL RM 300.00.  hampa nak ka?? duit shopping pon x lepas ok. (blagak kan aku??) xla..aku nak beli bnyak benda..lagipun nak simpan duit nak masuk main campus nanti...huhu..tuggu dapat not RM 50.00 tu 6 keping, aku cabut la...hahahaha!!

dinar afuan shah...




pastu aku ngan Nadzirah Annuar pon p la interview Pembantu Penyelidikan kt Pusat Racun Negara USM...ramai yang p interview tu tp nak org skit saja. aduss~~esok la dapat tau keputusannya..moga2 aku ngan Nad dapat la..InshaAllah... sapa takmau... basic sebulan RM 1300 bhaiii...(plus minus la)...huhu...memang masyuk kot..walaaa!!!


Makanya aku sedang bersiap sedia untuk bertukar tempat kerja lagi..huhuhu...okeh...
Kepada Encik Haidar moga2 dapat la kumpul duet gaji tu nak beli iPad ye?? hahahaha!!!



Loading...

6 comments:

hamzah ian said...

wow.. banyak

afuan shah said...

erk??apa yg bnyak??keja ja...duet tadak pon

Nora Shahaira said...

sama macam akak dulu..tapi akak nora bukan benti pasal kejenya..bos selalu buli akak..
masa keje kat avon, mentang2la akak ni 'besar' bila sampai stok je..akak tukang angkat kotak besar1 tu..dah inform cuti, nak konvo tapi dia kata tak inform..sia2 keje sebulan xdagaji..komisen byk tu...

afuan shah said...

gila kesian nya kak....adus..masing2 ada pengalaman pahit wal perit kan waktu kerja...

shereena said...

dah gaji nnt jangan lupa blnja!hakhakhak

afuan shah said...

erk????kalau dapt 5K sy blanja shereena k...hahahah