Saturday, July 30, 2011

Mereka Bertanya

Mereka bertanya

Kenapa kau suka kan dia
Sebab dia adalah hidupku

Kenapa kau sayang dia
Sebab dia sayang aku

Kenapa kau suka dia
Sebab kami serasi bersama

Kenapa kau sayang dia
Sebab dia melengkapi aku

Tanyalah aku
Kenapa kau suka dia
Aku jawab kerana suka tidak memerlukan sebab

Kenapa kau sayang dia
Aku jawab kerna sayang juga tidak memerlukan sebab

Ia hadir tanpa dipinta
Ia pergi tanpa dipaksa
Ia kembali lagi dengan air mata
Ia pergi lagi, maka ia bukan milik kita.

Maka bersyukur dengan apa yang ada.
Kebahagiaan kita tak sama
Tak perlu dikejar, namun perlu dicari
Tak perlu memaksa, tapi memberi masa.

-A an-


p/s : Salam Ramadhan Kareem.


Loading...

5 comments:

mirah said...

:)

nawal addina said...

nice ? siapa ?? ape ? ;)

Afuan Shah said...

@nawal addina : bnyaknya soalan..taktahu nak jawab apa ni??

miss aiai said...

err, tapi kan
kalo dy pegi pastu datg lagi then pegi lagi, macam mana tu?
means dy buat kita macam baju, tapi kita still lagi boleh terima dia..
aish, perasaan ni terlalu payah nak lupakan dia...

Afuan Shah said...

@miss aiai : hahah..tu namanya gila talak la...maka...tinggalkan terus dia..bnyak lagi org kat luar yg baek ;)
lupa perlukan masa...chill bebehh