Monday, July 18, 2011

People without problem is insane

Salam..
Isnin 18/7/2011
*benti baca buku cerita kanak2 sat.

Susah tak nak dapatkan sesuatu??
Kalau senang Alhamdulillah..Allah permudahkan urusan utuk kita.
Semua berjalan dengan lancar.
kalau nak dapatkan iPhone 4 bagi yg 'tidak berada' kena lah buat kerja part time then baru dpt beli kan...see??susah sikit la kan nak dapatkan iPhone 5 bagi golongan itu.
Tapi bagi golongan berada, famili ada pusaka bebillion trillion..aku rasa mcm...within tricy, they're managed to get it..*wah2...aku ngah apply vocab english ni..salah tolong betulkan ^^




susah tak nak mencapai sesuatu..??
Mencapai disini bermaksud sesuatu yg dicapai memerlukan fasa.
Contohnya, selepas masuk Pusat Asasi UIA, students akan masuk main campus untuk sambung degree.
Tapi sebelum masuk main camp, student mesti mencapai CGPA yang dikehendaki oleh pihak universiti kan?
Sebagai ujian buat kita, CGPA yang dikehendaki tidak mencukupi dan kita perlu 'redo'...nak redo kena extend...
Ya Allah...dalam hati ni
"orang lain masuk main camp bulan 9 ni, aku ja yg lambat lagi..dah jadi budak third year kat sini..should be 2 tahun ja pon" 
Kalau entend free tak pa jugaklah..ni nak kena bayar itu ini..alaun dah la tak dapat..semua kena tanggung sendiri...adik-adik sekolah lagi kat kampng..mak ayah keja tak besar...poket dah POKAI!!!!!!
see?? depression kan??


Tapi yakinlah dalam kesusahan yang menjadi ujian buat kita pasti ada kesenangan. Da selepas kesabaran Allah s.w.t. menjanjikan berita gembira selepas itu. Maka yakinlah pada janji al-Khaliq. Janji Allah janji benar. Maka..sabarlah....berdoalah agar ditabahkan hati.

People without problem is insane


Loading...

3 comments:

RepublicAku said...

kalau tiada problem rugi hidup di dunia ni...keh3

ZORA said...

setiap mnusia tdak lari dri msalah..

Afuan Shah said...

@republicAku : mesti boring....manusia kalau tadak poblem pon akan cari poblem gak..

@ZORA : absolutely!