Monday, August 1, 2011

BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

Salam alaik..*terketar2...first time join segmen




OK. start sekarang..aku masa kecik waktu sahur sampai sekarang dah 20 tahun hidup, tak suka sahur dengan makanan yg berkuah.. tak lalu.antara pilihan aku, telur masin, ayam goreng, nugget makan ngan nasik pon boleh. Kalau tuang kicap makan ngan nasik hangat2 perghhh!! mahu terangkat selera aku walaupun mata tertutup..wohoooo....dah la nak bangun bukan maen 'senang'.

dan tak dilupakan....jeng!jeng! jeng! Telur Dadar.. tapi tak gebu la..tadak masa aku ak pk gebu ka tak..pikir lepas sahur nak tidoq balik ja...hehehe...



wee~sedap ohhhhh....pasti tidoq balik..pastu mak ayah sekali lagi berperang untuk kejutkan aku subuh..perang ngan anak2 oke...sebab aku suka dengan telor dadar ni bukannya apa..senang la mak aku nak buat memandangkan pagi2 macam tadak mood nak masak gulai bagai tuh kan.Sebab utama.telur dadar tidak berkuah...aku tak suka makan sahur dengan nasi yg ada kuah...tak lalu.heheh..ok sekian


p/s : emm...En Ben.ni first time tahu..mcm tak paham ja...hoho


Loading...

13 comments:

Haris Kaito said...

dari blog abg ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik..he3... :)

JOM TERJAH SINI!!

azam said...

sedap nih

"salam singgah kenalan....jika sudi follow² ye...
see u around and happy blogging….follow awak"

Afuan Shah said...

@Haris Kaito & azam : selamat berkenalan jugak ;)

DaYaH JeLitA said...

hamboih sampai terketar dia..huhu..saya pon join segmen ni..jom la singgah :) : BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

Afuan Shah said...

mesti la...first time..kang org gelak..walau x nmpak..tp malu..hahaah

Marina said...

betul biasenye sahur makan yg bergoreng2 je..kuah2 tak lalu..tapi sardin bole layan lagi..hehe

http://marinafazli.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

aimie amalina said...

telor dadar campur mayonise~ pehhhh gebu kot..sampai nak makan pon x sanggop..hehehehe

Afuan Shah said...

@Marina : sardin pon mcm ok kan??wuu~~lapar..

@aimie amalina : ouh eh??nanti bole try!!wee~

MiSs ChUbBy ChEeK said...

hahah...macam2 ragam kan...
trutama time nk sahur...
jenjalan dari segmen abang ben...
jom singgah sini..

http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

nawal addina said...

haha , sahur sy mkn meggi ^^

Afuan Shah said...

@MiSs ChUbBy ChEeK : wee~~ memang bnyak ragam..sgt malas nak sahur..

@nawal addina : meggi??kenyang k nawal?? ;)

Cik Ayu said...

singgah dr blog bang ben

jemput singgah blog cik ayu
http://bila2akurajin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

ILA HonEyBuNNy said...

nyum3...

terliur lak tgk makanan...tgk apa pun lapar time2 cmne...hehhe